Top 10 nummers waarmee je elk feest op de kop zet

Een lijst maken van de top 10 hits die je niet mag missen op een feest, eigenlijk een onmogelijke opgave voor mij als allround DJ. Er zijn namelijk zoveel goede nummers gemaakt. Daarnaast werkt het ene nummer op een feest heel goed terwijl deze op het andere feest het wat minder doet. Een top 10 lijst is daarom ook erg afhankelijk van het publiek voor wie je dit draait. Ik heb geprobeerd een lijst samen te stellen van de top 10 hits die gegarandeerd ieder feest tot een knaller maken. Deze nummers variëren van meezingers tot dance hits, zodat er voor iedereen iets bij zit. Ontbreekt er een nummer? Laat het me weten!

1. ABBA – Gimme Gimme Gimme

Op nummer 1 staat natuurlijk, hoe kan het ook anders, Gimme Gimme Gimme van ABBA. Dit nummer past op elk feest, er is bijna geen persoon die het refrein niet mee kan zingen. Ik bewaar dit nummer meestal tot het wat later op de avond is en de stemming er al goed inzit. Door het nummer op het juiste moment in te mixen krijg je gegarandeerd mensen aan het dansen.

2. Taio Cruz – Hangover

Een nummer wat ik vaak gebruik om energieke sfeer op de dansvloer te creëren is Hangover van Taio Cruz. Onder het juiste publiek is ook dit refrein erg bekend. Vaak mix ik het nummer eerder uit om de aandacht en de energie van het publiek te behouden.  

3. Pitbull – Fireball

Als je een nummer zoekt om de sfeer echt op te warmen, dan is “Fireball” van Pitbull de perfecte keuze. De Latin vibes en opzwepende ritmes zorgen ervoor dat niemand stil kan blijven staan. Het nummer is uitstekend om wat eerder op de avond te draaien, omdat het wat lager in BPM (beats per minuut) is.

4. Icona pop – I love it

Deze hit van Icona Pop is een anthem voor iedereen die los wil gaan op de dansvloer. Het nummer is krachtig, rebels en zorgt altijd voor een explosie van energie.

5. Paul Elstak – Rainbow in the sky

Een klassieker voor het einde van de avond is toch wel ‘Rainbow in the sky van Paul Elstak. Wie kent hem niet. Ik merk dat er redelijk vaak wordt gevraagd om geen hardcore te draaien op een feest, maar zodra dit nummer aan het eind van de avond voorbij komt gaat toch echt iedereen uit zijn dak. Het nummer duurt redelijk lang, dus ik raad aan om deze er optijd uit te mixen of de radio versie te draaien.

6. Marco Schuitmaker – Engelbewaarder

Op het gebied van Nederlandse meezingers mag “Engelbewaarder” van Marco Schuitmaker zeker niet ontbreken. Het nummer wat nog redelijk nieuws is, in vergelijking met bovenstaande nummer, zorgt altijd voor een geweldige sfeer en luidkeelse zang. Ook dit nummer is perfect om wat later op de avond te draaien of om naar over te schakelen vanuit een ander Genre. Bij de eerste paar seconden weet iedereen al om welk nummer het gaat. 

7. André Hazes – leef

Als we het hebben over Nederlandse meezingers mogen we natuurlijk Leef van Andere Hazes niet vergeten. Heb je wat ouder publiek, dan werkt dit nummer perfect! Hoewel ik het nummer niet altijd draai, is het er zeker een die een plekje moet krijgen in deze lijst omdat bijna iedereen deze meezinger wel kent. 

8. DJ Ötzi – Sweet Caroline

Een andere echte klassieker is natuurlijk Sweet Caroline. Zelf draai ik altijd de remix van DJ Otzi. Deze remix is net wat energieker dan het origineel. Het is een nummer dat jong en oud verbindt. De herkenbare “ba ba ba” momenten zorgen altijd voor een grootse sfeer en een volle dansvloer.

9. La fuente – I want you

I want you van DJ La Fuente is een nummer dat niet mag ontbreken in de playlist. Het nummer dat door vele grote DJ’s is gedraaid zorg voor een echte energieke dansvloer. Een nummer met een soortgelijke vibe en ook zeker noemenswaardig is natuurlijk de opvolger rattata van La Fuente.

10. Def Rhymz – Schudden

Een nummer dat niet op elk feest past, maar op de feestjes waar je deze kunt draaien de mensen echt uit hun dak gaan is Schudden van Def Rhymz. Een absolute klassieker binnen de Nederlandse hiphop en dancehall scene die garant staat voor een uitbundige dansvloer. Bij de eerste tonen van het nummer is het meestal al raak en bij het refrein gaat iedereen uit zijn dak. 

Contact opnemen

Wil je dat jouw gasten uit hun dak gaan? Vergeet dan niet deze nummers op jouw volgend feest te draaien of voeg ze toe aan je playlist, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Benieuwd naar andere nummers die je niet mag vergeten op een feest? Bekijk eens een van mijn promo mixes of neem contact met me op en boek me voor een volgend feest, zodat je het zelf kunt ervaren.