Een feest geven: Thuis of op locatie?

Een feest geven is altijd leuk, het organiseren hiervan meestal iets minder. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum of een afstudeerfeest, je zult moeten kiezen of je het feest thuis of op een externe locatie geeft. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Een feest thuis geven

Of je nu je woonkamer transformeert tot een dansvloer of de achtertuin omtovert tot een sfeervolle feestlocatie, Het organiseren van een feest in je eigen huis biedt talloze mogelijkheden voor een top avond.

Voordelen

Goedkoper

Laten we direct met het grootste voordeel van een huisfeest beginnen. Een feestje thuis is vaak veel goedkoper. Je hoeft namelijk geen kosten te betalen voor het huren van een zaal. Ook bespaar je kosten die je anders aan bar personeel kwijt zou zijn. 

Meer controle

Thuis heb je de volledige controle over de inrichting/decoratie van het feest en kun je zelf bepalen welke soorten drinken en eten er komen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een externe partij in te huren die bijvoorbeeld een cocktail bar verzorgd of een kleine foodtruck waar je gasten eten kunnen halen.

Geen tijdsbeperkingen

Thuis je je geen zorgen te maken over sluitingstijden of tijdslimieten. U kunt het feestje net zo lang laten duren als u wilt. Hou natuurlijk wel rekening met eventuele buren en andere mensen die eventueel overlast kunnen krijgen. 

Nadelen

Beperkte ruimte

Een huis en een tuin hebben maar een beperkt aantal vierkante meter om te gebruiken voor een feest. Als de ruimte er is kun je natuurlijk ook een grote pary tent in je tuin zetten maar uiteindelijk zul je tegen een limiet van het aantal personen aanlopen. Wanneer je van plan bent om een grote groep mensen uit te nodigen, ongveer 50+ personen kan het verstandig zijn om een externe locatie te huren

Schoonmaak achteraf

Na het feestje zul je zelf de rommel moeten opruimen en alles moeten schoonmaken. Dit kan een behoorlijke klus zijn, vooral als het feestje groot was.

Feest op locatie:

Een feest geven in een café, een gehuurde zaal of andere externe locatie is veel gekozen optie voor feesten waar veel gasten worden verwacht. We geven je de voor en nadelen:

Voordelen

Meer ruimte

Externe locaties bieden vaak meer ruimte dan de gemiddelde woning. Dit is vooral handig de wat grotere feesten. Wel zul je deze ruimtes vaak zelf nog moeten versieren met slinger, ballonen etc.

Minder stress

Door een locatie te huren geef je vaak veel werk uithanden. Meestal hoef je de catering zelf niet meer te verzorgen en hoef jij je niet druk te maken over eventuele vergunningen voor een feest. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de type locatie die je huurt. Je kunt je namelijk voorstellen dat wanneer je een blok hut huurt er geen catering aanwezig is en je dit alsnog zelf zult moeten regelen. 

Geen rommel om op te ruimen

Meestal is de ruimte waarin je een feest geeft na afloop van het feest een behoorlijke bende. Wanneer je een feest op een locatie geeft hoef je je meestal geen zorgen te maken over het opruimen na het feest. Ook dit is afhankelijk van de locatie die je huurt.

Nadelen

Prijzig

Het huren van een externe locatie kan duur zijn, vooral als er extra’s zoals catering moeten worden geregeld. Vaak kun je al een externe ruime zonder catering voor €300,00 huren of een zaal inclusief drinken (wijn, bier en fris) voor ongeveer €40,00 per persoon. 

Minder controle

Hoewel externe locaties vaak flexibiliteit bieden, heb je niet dezelfde mate van controle als wanneer je het feest thuis geeft. Je bent namelijk afhankelijk van de regels en beperkingen van de locatie.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen het geven van een feestje thuis of op locatie af van je budget, persoonlijke voorkeur en de grootte van de gastenlijst. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, het is daarom belangrijk om deze zorgvuldig af te wegen en te kiezen voor de optie die het beste bij jou past.. Wat uw keuze ook is, het belangrijkste is dat jij en je gasten een geweldige tijd hebben!

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd in een van onze diensten of heb je een vraag? Twijfel niet en neem gerust contact op!