Dj huren voor een feest

Of je nu een verjaardagsfeest, een bedrijfsevenement of andere feest gaat geven, het inhuren van een goede DJ zorgt ervoor dat jouw gasten de hele avond kunnen dansen, feesten en er een gezellige sfeer ontstaat. Een goede DJ voegt niet alleen muziek toe, maar ook energie, expertise en een vleugje magie. Zo wordt het feest een avond om nooit te vergeten!

Een DJ of een drive in show boeken?

Het inhuren van een DJ of het boeken van een drive in show zijn twee verschillende mogelijkheden. Bij het inhuren van een DJ gaat het om alleen de DJ en ligt de focus voornamelijk op de muziek. Bij het boeken van een drive-in show boek je een alles-in-één pakket, dat bestaat uit: een DJ, geluid, verlichting en andere visuele elementen om een complete ervaring te creëren. De keuze tussen alleen een DJ of een drive-in show hangt af van de omvang van het feest/evenement, je budget en je specifieke wensen en verwachtingen.

Bij WEB entertainment zijn beide opties mogelijk! Wij worden vaak als alleen DJ in een club geboekt en als drive in voor feesten die vaak thuis of op een locatieplaats vinden.

Waar moet je opletten bij het inhuren van een DJ?

Bij het huren van een DJ of drive in show is het belangrijk om op verschillende dingen te letten, zodat het feest een onvergetelijke ervaring wordt. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

Ervaring

Bekijk de referenties en de social media van de DJ. Een goede DJ heeft namelijk al een aantal jaar ervaring en voornamelijk positieve reviews. Ook deelt hij of zij vaak content op social media over een feest of evenement waar hij/zij heeft gedraaid.

De stijl van de DJ

Zorg ervoor dat de muziekstijl van de DJ past bij het thema en de sfeer van het feest. Bespreek vooraf de voorkeuren en muziekwensen om ervoor te zorgen dat de DJ begrijpt welke sfeer je wilt creëren. Ook kun je van te voren vragen naar een demo of mixtape om een idee te krijgen van de muzikale stijl van de DJ.

Flexibiteit

Controleer of de DJ bereid is om te luisteren naar specifieke verzoeken of thema’s die je in gedachten hebt. Bespreek de mogelijkheid om verzoeknummers te spelen en of de DJ openstaat voor interactie met het publiek.

Kosten

Een goede en ervaren DJ zal meestal wat duurder zijn dan een hobby DJ die voor €50,- of €100,- een feestje draait. Een goede DJ heeft namelijk licht en geluidsapparatuur van een betere kwaliteit en weet wij hij/zij kan toevoegen aan een feest. Wel is het verstandig om vooraf duidelijk af te spreken wat een feest gaat kosten, wat de annuleringskosten zijn en of er ook langer door gefeest kan worden zodat dat hiervoor een groot bedrag zal worden gevraagd.

Professionele houding

Let op de houding van de DJ tijdens de communicatie en een eventuele ontmoetingen. Is deze professioneel, wordt er voldoende aandacht besteed aan jouw wensen en wordt er actief meegedacht om het feest tot een geslaagde avond te maken.

Wat kost het om een DJ in te huren?

De kosten voor het huren van een dj kunnen erg uiteenlopen en zijn vaak afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  1. De locatie van het feest
  2. Het aantal gasten
  3. De duur van het feest
  4. Eventuele wensen rondom licht en geluid

Bij WEB entertainment is het al mogelijk om een drive in dj voor je feest of evenement te boeken vanaf €200,- Wil je meer weten over de kosten van onze drive in shows? Bekijk onze pakketten!

Waarom een DJ boeken?

Het boeken van een DJ voor een feest of evenement geeft net dat ene zetje om van een leuk feest een geweldige avond te maken. Bovendien hoef je zelf geen speakers en verlichting te regelen, deze neemt een drive in dj zelf mee. Ook zorgt het boeken van een DJ er voor dat jij je die avond niet druk hoeft te maken over welke muziek er op komt en gasten niet bij jou zullen komen met verzoek nummers. Een goede DJ draait namelijk muziek voor iedereen en zorgt er voor dat er op het juiste moment de juiste nummers op komen. Ook zal een DJ verzoeknummers draaien als deze passen bij de sfeer van dat moment.

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd in een van onze diensten of heb je een vraag? Twijfel niet en neem gerust contact op!